ΚΟΡΙΝΘΟΣ
    
    
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Δήμος Κορίνθου έθεσε υπό την αιγίδα του από 23 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» και φιλοξένησε την περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την 23 Οκτωβρίου από τον Αντιδήμαρχο Κορίνθου κ. Στ. Κεφάλα, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κορίνθου κ. Κ. Ασημακόπουλο και μαθητές-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου, τα οποία παρουσίασαν σε εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμεναρχείου, άλλων τοπικών φορέων και ΜΜΕ την πλούσια περιβαλλοντική τους δραστηριότητα με θέμα την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.

Στην έκθεση μεταφέρθηκαν με δαπάνες της Εκστρατείας συνολικά 745 μαθητές και 49 εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων Ισθμίας, Κορίνθου, Λεχαίου, Μάννας, Ξυλοκάστρου και Χιλιομοδίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη της HELMEPA για τις τελευταίες εξελίξεις στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Λιμενικής Αρχής Ισθμίων, κ. Α. Λάλο, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Εκστρατείας, η ομάδα εθελοντών-δυτών “Loutraki Divers” πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό του λιμανιού της Κορίνθου, όπου οι μαθητές μεταφέρθηκαν και είδαν τους δύτες επί τω έργω!

Οι εντυπώσεις των εκπαιδευτικών που επισκέφθηκαν την Έκθεση ήταν πολύ θετικές, όπως φαίνεται και στην ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή που λάβαμε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Χιλιομοδίου καθώς και άλλα σχόλια τους στο Βιβλίο Επισκεπτών που ενδεικτικά αναφέρουμε:

«Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Χιλιομοδίου σας ευχαριστούμε θερμά, γιατί δώσατε την ευκαιρία σε εμάς και στους μαθητές μας να επισκευθούμε την εξαιρετική σας έκθεση! Τέτοιες πρωτοβουλίες εμπνέουν τα παιδιά μας και τους προσφέρουν πολύτιμα ερεθίσματα. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και υποστηρικτές της ιδέας, HELMEPA-LRF, τους ξεναγούς μας, καθώς επίσης στο Δήμο Κορίνθου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε., κ. Αρ. Καλογεροπούλου.»
Η Δ/ντρια του Γυμνασίου Χιλιομοδίου
Κων/να Δράκου


«Η προσπάθειά σας είναι σπουδαία. Με άψογο παιδαγωγικό τρόπο και με εξαιρετικό υλικό, κάνατε τα παιδιά να κατανοήσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα των θαλασσών μας. Συνεχίστε γιατί τα παιδιά μας είναι η ελπίδα για το περιβάλλον μας! Ελλάδα σημαίνει θάλασσα... Είμαστε μαζί σας. Σας ευχαριστούμε!»
Δ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού
Σχολείου Ξυλοκάστρου


«Μια υπέροχη παρουσίαση στους μικρόυς μας μαθητές που ενθουσιάστηκαν τόσο από τις γνώσεις που τους χαρίσατε, αλλά και από το οπτικό υλικό που τους παρείχατε. Φύγαμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, πραγματικά “γεμάτοι”, ερχόμενοι τόσο κοντά στο περιβάλλον. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας και σας ευχαριστούμε θερμά!»
Α’, Β’ & Γ’ Τάξη
Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου