ΝΕΑ
 
16-05-2017        |   Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Σπάρτη οι δράσεις της 3ετούς «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*.
Διαβάστε περισσότερα...

27-04-2017        |   Eγκαινιάστηκε την Τρίτη 25 Απριλίου στη Σπάρτη η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» που φιλοξενείται μέχρι την 9 Μαΐου στην αίθουσα «Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Διαβάστε περισσότερα...

18-04-2017        |   Στην Πελοπόννησο παραμένει η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» και μετά το Αίγιο μεταφέρεται στη Σπάρτη, από 25 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2017, όπου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας/ Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Διαβάστε περισσότερα...

06-03-2017        |   Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» της HELMEPA στο Αίγιο. Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Bρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας μεταξύ 2014 και 2017. Στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α).
Διαβάστε περισσότερα...

07-02-2017        |   Η πόλη του Αιγίου θα αποτελέσει τον 11ο σταθμό της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017 με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).
Διαβάστε περισσότερα...

23-12-2016         |   Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στον Πόρο, δέκατο σταθμό της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2017, με την υποστήριξη του Bρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF)....
Διαβάστε περισσότερα...

07-12-2016         |   Tην Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards απένειμαν στο παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» το βραβείο “Achievement in Safety or Environmental Protection”...
Διαβάστε περισσότερα...

24-11-2016         |   Ξεκίνησε η λειτουργία νέας ιστοσελίδας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για παιδιά, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στο σύνδεσμο http://kids.imo.org

Περιλαμβάνει ένα ειδικό animation σχετικά με το έργο του ΙΜΟ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας, καθώς και πληροφορίες για την πρόληψη της ρύπανσης, την προστασία των ωκεανών, τα ξενικά είδη, τις ιδιαίτερα ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές και την προστασία της θαλάσσιας ζωής από το θόρυβο. .
Διαβάστε περισσότερα...

25-10-2016         |   Με επιτυχία η HELMEPA ολοκλήρωσε την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στη Σκιάθο. Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Bρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας μεταξύ 2014 και 2017. Στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».
Διαβάστε περισσότερα...

04-07-2016         |   Αποτσίγαρα και πλαστικά βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των πολυπληθέστερων απορριμμάτων που ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού που συντόνισε η HELMEPA για τρίτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας, στο διάστημα 6 - 15 Μαΐου 2016.
Διαβάστε περισσότερα...

01-07-2016         |   Τιμώντας τη μνήμη των αείμνηστων Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της και Σταύρου Νταϊφά, Ιδρυτικού της Μέλους, το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε τις υποβληθείσες, όλες υψηλού επιπέδου, υποψηφιότητες, απονέμει τρεις υποτροφίες, ύψους €15.000 η κάθε μία, για ετήσιες μεταπτυχιακές σπουδές ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα...

19-05-2016         |   Μετά την επιτυχημένη επίσκεψη στη Χίο το Μάρτιο, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» συνεχίστηκε τον Απρίλιο στη Σάμο.
Διαβάστε περισσότερα...

06-05-2016         |   Ξεκινούν από σήμερα οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, του θεσμού που καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά για να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους.
Διαβάστε περισσότερα...

20-04-2016         |   Στο πλωτό Μουσείο “HELLAS LIBERTY”, στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου σεμινάριο ‘Train-the-Trainer’ της HELMEPA για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας Ένα Βιώσιμο Μέλλον». Διαβάστε περισσότερα...

29-03-2016         |   Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου παραμένει η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», με δεύτερο σταθμό της για το 2016 τη Σάμο, πατρίδα του σημαντικού Έλληνα φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, από 5 έως 15 Απριλίου 2016... Διαβάστε περισσότερα...

15-03-2016         |   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στη Χίο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου... Διαβάστε περισσότερα...

04-12-2015         |   Με το σεμινάριο προς εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας Ένα Βιώσιμο Μέλλον», ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες»... Διαβάστε περισσότερα...