ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ > Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο > Ισχύον Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα > Δομή

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2017


Ξεκινώντας το 35ο έτος της ζωής της HELMEPA, είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που σας παρουσιάζουμε το Εθελοντικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του 2017, για τους Έλληνες ναυτικούς και τα στελέχη των Εταιρειών Μελών.

Η ταχύρυθμη εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης της ναυτιλίας, προκαλούν διαρκείς αλλαγές κανονισμών της διεθνούς νομοθεσίας σε Ασφάλεια και Πρόληψη της Ρύπανσης.

Επόμενο είναι, η σύγχρονη ναυτιλία να χρειάζεται να συμμορφωθεί με τις ολοένα και αυστηρότερες απαιτήσεις, πράγμα αδύνατο χωρίς συνεχή ενημέρωση του ανθρώπινου παράγοντα, την οποία επιτυγχάνει η επιμόρφωση και μάλιστα όταν γίνεται σε εθελοντική βάση.

Την εθελοντική αυτή επιμόρφωση υπηρετεί η HELMEPA από το 1983 και από το 2011 ως “Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση”, με πιστοποίηση του DNV GL.

Τα 24 σεμινάρια του Προγράμματος χωρίζονται στις παρακάτω πέντε κατηγορίες, από τις οποίες οι πρώτες τέσσερις περιλαμβάνουν 5 διήμερα σεμινάρια και η πέμπτη 4 μονοήμερα. Η ύλη των σεμιναρίων περιγράφεται συνοπτικά στις σελίδες που ακολουθούν, οι δε Εισηγητές τους είναι ειδικευμένα στελέχη 12 Εταιρειών και Οργανισμών Μελών, ακαδημαϊκοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αξιωματικοί ΛΣ, ανεξάρτητοι επιστημονικοί συνεργάτες και το επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA.

-  Α. Βέλτιστες Πρακτικές για την Εφαρμογή της MARPOL
-  Β. Σύγχρονες Προκλήσεις για τη Ναυτιλία και Νέοι Κανονισμοί
-  Γ. Ανθρώπινος Παράγοντας και Λειτουργική Ασφάλεια στο Πλοίο
-  Δ. Marine Environmental Awareness 

         αναγνωρισμένο από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου 
-  Ε. Σύγχρονη Ναυτική Μετεωρολογία

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες όλων μας σε όσους ενεργά συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος, τα Μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της HELMEPA για τις υποδείξεις τους στην κατάρτιση των θεμάτων και εκείνους που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.

Στους ναυτικούς Μέλη, ευχόμαστε Ασφαλή Ταξίδια σε Καθαρές Θάλασσες.

Για το χρονοδιάγραμμα των σεμιναρίων κάντε κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.
 

  
|
 

|
|
|
|
|
     
 
COPYRIGHT © HELMEPA  |  All rights Reserved